maanantai 23. tammikuuta 2012

Cowboy-tyttö tanssii

Ajattelin, että olisi hauska aloittaa jokin harrastus koulun lisäksi. Mieluiten liikunnallinen, sillä penkkiurheilua tulee jo nyt helposti kahdeksan tuntia päivässä. Kemissä vaan mahdollisuudet nyt ovat mitä ovat. Olen pitkän aikaa haaveillut vain yhdestä tanssista: River Dancesta. Se on yksi niistä harvoista tansseista, jotka vaan ovat helkutin eeppisen näköisiä. Täällä menin sitten etsimään harrastusta ja sain käsityksen, että täällä olisi rivitanssia ja ryhmä olisi aloittanut vasta kaksiviikkoa sitten. No sain tietenkin väärän käsityksen.

Jo viikonloppuna tajusin, että rivitanssi ja rives dance on aivan eri asia. River dancessa ei liikuteta lainkaan yläruumista ja jalkoja senkin edestä. Se näyttää mahtavalta. Rivitanssi taas on kantrimusiikin tahdissa tanssittava amerikkalainen tanssi. Muistutetaan vielä kunnon bootseista ja cowboy-hatuista. Asia tuli ehkä selväksi. Ei niin eeppistä, mut kuulosti niin faililta, et halusin käydä katsomassa.

Sitten kun tulin paikalle sain kuulla, että ryhmä ei ollutkaan tavannut kahta kertaa vaan viimekeväästä asti. Alussa olin niin pihalla, että näin melkein miten opettaja itki verisiä kyyneleitä puolestani. Ryhmä kertasi tanssia, jota he olivat opetelleet aikaisemmin, joten totta kai vain pyörin kaikkien keskellä esittäen ihan omaa sooloani.

Opettaja oli todella suloinen ja energinen vaikka olikin flunssassa ja kaikista paras piirre oli se, että hän inhosi kantrimusiikkia. Tanssahtelimme siis Bruno Marsin Lazy Songin tahtiin. Koska tanssi oli kaikille uusi olin samassa tilanteessa muitten kanssa ja en edes ollu huonoin. Opettaja yritti tehdä yhen helponnetun askeleen, koska "joukossa on ihmisiä, jotka eivät ole ikinä tanssineet". Ja HA, mie tanssin kuten isot ihmiset, enkä ota vastaan mitään armopaloja ja oikeesti nautin siitä. Me ei oltu rivessä tai muodostelmissa eikä helkutti kellään ollu bootseja (vaikka ehkä pikkasen cowboy-hattu ois houkuttanu). Mä oon puolivuotta muita jäljessä, mutta kesällä kun tää kurssi loppuu mä aion olla vähintään samaa tasoa ja silti pitää hauskaa. http://www.youtube.com/watch?v=fLexgOxsZu0 Ja nyt vielä lopuksi motivaatiota lupaukselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti