maanantai 24. maaliskuuta 2014

Stressin keskeltä suosituksia

Ehkä inhottavimpia asioita, joita tiedän ovat stressi ja syyllisyydentunne. Minä vihaan niitä, mutta on muutamia poppaskonsteja, joilla saa kaiken pahan pois hetkeksi. En sano, että nämä keinot parantaisivat maailman ja tekisivät elämästäsi sateenkaarenvärisen ja sparklettavan. Nämä ovat vain minun keinoni hetkeksi pistää ajatuksen narikkaan ja nauttia hetkestä.

1. Sakuraga Mein mangasarjat

Kirai ja nai Kedo 

YAOI-varoitus. Sinänsä hassua, että tämän mangakan suosituin sarja on 'I wanna be naughty'. (Ei muuten todellakan yhtä rivo kuin nimensä).Itse pidän enemmän sivutarinoista. Niissä keskitytään eri pareihin, jotka ovat mielestäni syvällisempiä. Sarja on täydellinen sekoitus romantiikkaa, epävarmuutta itsestään ja sitä ällöä aaw, sulan lattialle tunnetta. Vaikka kyseessä onkin koulusarja, se ei ole liian imelä ja kliseinen. Mangaka osaa tehdä täydellisesti komediaa ja tunnetta sekaisin ihanalla piirytyylillä. Tämä sarja saa unohtamaan pahat päivät.

Jos on enemmän tapahtunut jotain, josta olet kiukkuinen, suosittelen Kirai ja nai Kedo- osaa (Ei löydy mangafoxista, mutta mangahere.com löytyy kokonaisena) ja sen jatko-osia Koi ja nai Kedo sekä Kare ja nai kedo. Ihana tsundere-uke!

Jos taas olet masis ja tahdot tunteellista sulan lattialle ja uskon ihmisyyteen tyyppistä piristämistä ehdottomasti Mujihi na Otoko ja sen jatko-osat Mujihi na Anata sekä Mujihi na Karada(WIP!) ovat takuuvalinta. Tämän parin omistautuminen toisilleen on sydäntäsärkevän ihanaa. Lue, sula ja unohda, että maailmassa on harmaita päiviä.

2. Gilmoren tytöt




Vanha sarja, kaikkien katsoma, osaan jo ehkä jaksot ulkoa, mutta kuka välittää. Kun tämän sarjan alkulaulu alkaa soimaan, tunnen, miten hieman rentoudun. Sarja kertoo täydellisesti elämästä. Se voi olla vaikeaa, mutta asiat selviävät. Pimeästäkin arjesta löytää valoa, kun sitä katsoo yhdessä tärkeimpien ihmisten kanssa. Tämän sarjan Lorelai on mahtava inspiraatio, millainen haluaisi olla. Hän ei ole täydellinen. Hän sai lapsen 16-vuotiaana, mutta hän kasvatti sen lapsen mahtavalla tavalla. Mitä ikinä tapahtuukaan, nämä tytöt eivät luovuta tai masennu. Sarjassa on seitsemän kautta ja päätösjakso esitettiin vuonna 2007. Edelleenkin sarja on legenda. Jos olet onnistunut missaamaan sen, niin nyt on aika korjata se asia. Ihan sama kuinka masentunut olet, tämä sarja saa hymyn huulille.

3. Kirjoittaminen



Vain jos olen todella, todella masentunut jostain, kirjoitan ylös oikeasti tunteeni. Annan vain vuodatuksen tulla. Todellisuudessa masentuneena päädyn yleensä kirjoittamaan ficciä tai vielä useammin omilla hahmoillani. Kun on jonkin tunteen vallassa tyhjän paperin kammosta ei ole huolta. Olen myös huomannut, että laatu ei ole silloin huonommasta päästä, vaikka niin voisi olettaa...vaikka en ehkä suosittele tätä keinoa käytettäväksi koulutehtäviin. Argumentit ja päätelmät saattavat välissä olla aika räiskyviä.

4. Klassikot





Klassikot eivät koskaan ole merkinneet minulle Shakespearea tai niitä hienoja kirjoja. Minulle klassikot ovat niitä kirjoja, joita rakastan niin paljon, että olen lukenut ne useampaan otteeseen. Yleensä ne ovat kirjoja lapsuudestani, jotka ovat yhä edelleen mielestäni mestariteoksia. Ne tuovat rauhaa ja turvallisuudentunnetta. Minun klassikoitani ovat mm. Potterit, Lumotun metsän kronikat tai Roswell High-sarja. Sama tunne tulee myös elokuvista. Disney on aina kova sana, mutta surullisena se on jumalallinen.


5. (Suomalainen) angstimusiikki


On tiettyjä kappaleita, jotka joko pidentävät masennustani tai parantavat sitä. Ei sillä niin väliä, mutta ne kuuluvat masentaviin päiviini. Tässäpä pientä listaa listan sisältä:

- Laura Närhi, Mä annan sut pois
- Finlanders, Oikeesti
- Happoradio, Puhu äänellä jonka kuulen
- Juha Tapio, Kaksi puuta
- Don Huonot, Hyvää yötä ja huomenta

Tässä vain suosikkini angstilauluista. Varmasti unohdin tärkeimmät. Sitten vielä på Engelska

- Anouk, Birds
- The Band Perry, If I die young
- Emilia, Big big World
- Glee, Teenage Dream Acoustic (Onko tullu selväksi, että olen Gleekki? Katsokaa sitäkin masentuneena...ja aina)
-Christina Perri- A thousand years
- Moulin Rouge, Come what may (ending scene), Your song, Tando de Roxanne

6. Syöpöttely/jopa leipominen (EI HYVÄ IHME NÄMÄ OLE MINUN TEKEMIÄNI! Googlen kuvahaku teki ne...)




Älkääs siellä yrittäkö vältellä tätä vaihtoehtoa. Ostakaa iso levy suklaata, laittakaa Disneyleffa pyörimään ja antakaa itsenne hetkeksi nauttia edes herkuista. Voisi maailmassa olla suurempikin synti kuin pieni annos makeaa toisinaan. Sen lisäksi ajatus siitä, että maailmassa on näin ihania asioita piristää ja minä en aio tuntea syyllisyyttä syöpöttelyn vuoksi. Surkeana hetkenä me kaikki olemme ansainneet sen.
---

Eli tässäpä oli tulevan hoitajan kuusiosainen ensiapu masennukseen. Se ei saata olla kaikista järkevimmistä päästä, mutta se toimii usein minulla. Luonnollisesti listasta puuttuu vielä ainakin ystäville puhuminen, kävelylenkit, huoneen siivoaminen jne. Ajattelin vain tehdä muutaman kohdan, joissa suosittelisin jotain ja antaisin ideoita. Ehkäpä joku hulluutensa hetkenä jopa kokeilee  vaikkapa masentuneena tai muuten vaan napata uudestaan käteensä lapsuuden lempikirjansa ja kokee saman rauhallisuudentunteen kuin minäkin. Eli hirvittävän pitkä postaus, mutta toivottavasti antoi edes jotain ideoita tai ajatuksia. Onko teillä listaa, mitä tehdä, kun maailma masentaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti